İstiklal Marşımızın Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla, Vakfıkebir Cumhuriyet İlkokul/Ortaokul Salonunda program düzenlendi.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 102. Yıldönümü dolayısı ile düzenlenen programına Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet İlkokul/Ortaokul sınıf öğretmeni Özlem Uslu Coşkun yaptı. Mumcu konuşmasında;  İstiklal marşımızın kabulünün 102.yılını kutluyoruz. Vatan ve Millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marş’ımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz dedi.

BÜYÜKLİMAN BASINI ŞALPAZARI’NDA BULUŞTU BÜYÜKLİMAN BASINI ŞALPAZARI’NDA BULUŞTU

İSTİKLÂL MARŞI’NI SEVMEK, ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR

Sınıf Öğretmeni Özlem Uslu Coşkun yaptığı konuşmada, “Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheserdir. İstiklâl Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır, İstiklâl Marşı’nı vakur bir şekilde okumak, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için, Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı “milli mücadele ruhunu” yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir. Mehmet Akif milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı’nda iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir adamı bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti. Hayata veda edeceği anda ‘’Hocam kalk, bir İstiklal Marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar.’’ diye haykıran talebesine “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyen kutlu bir vatanperverdir o. Ve Mehmet Akif, vatanın geleceği olan sizlere olan inancıyla da, bundan sonra sonsuza kadar Türk bayrağına ve Türk milletine yok olma, yere düşme, yeryüzünden silinme şeklinde bir tehlike yoktur. Türk bayrağı ezelden beri hür yaşamıştır, bundan sonra da hür yaşamak hakkıdır. Hakk’a tapan Türk milleti de istiklali hak etmiştir, anlamına gelen İstiklal Marşı’nın şu son dizelerini yazmıştır: “Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl.” Konuşmamın sonunda hem bu yüce destanı yazan ustayı, hem de bu destanı yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anıyor ve şanlı bayrağımızın göklerde, İstiklal Marş’ımızın dillerde, vatan sevgisinin iman dolu göğsümüzde ebediyen var olmasını diliyorum dedi.

Günün anlamını belirten konuşmanın ardından öğrencilerin Şiir, Oratoryo, Tiyatro ve öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Program hafta dolayısı ile düzenlenen Resim, Şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.