Beşikdüzü

“O FİDANLAR DOĞDUKLARI TOPRAĞI UNUTMUYOR”

Beşikdüzü öğretmen okulu mezunları buluşma günleri yapıldı. Ülkenin değişik yerlerinden gelen mezunlar anılarını tazelediler.

Beşikdüzü Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi ve son olarak Fen Lisesi olan okulun mezunları Beşikdüzü Fen Lisesi Yerleşkesinde buluştu. BEŞDER yönetim kurulu tarafından organize edilen Beşikdüzü Borsa İstanbul Fen Lisesi Mezun buluşma günleri yapıldı. Mezunlar buluşma günlerine ülkenin değişik illerinden gelen yüzlerce mezun katıldı.

“O FİDANLAR DOĞDUKLARI TOPRAĞI UNUTMUYOR”

Beşikdüzü Mezunlar buluşması BEŞDER yönetim kurulu üyeleri ve okul müdürü Mustafa Boliç tarafından yerleşke girişinde karşılandılar. Konferans salonunda devam eden program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Selamlama konuşmasını yapan okul Müdürü Mustafa Boliç; bugün burada Köy Enstitüsünden Öğretmen okuluna, Anadolu Öğretmen Lisesinden Fen Lisesine koca bir tarihin vücut bulduğu okulumuzun mezunları olarak toplandık. Tarihi 1939 yılına kadar uzanan bu eğitim öğretim yuvasının son ev sahipleri olarak hepinize hoş geldiniz diyerek okulun tarihi sürecini anlattı. BEŞDER Dernek Başkanı Selçuk Kahyaoğlu, dernek hakkında bilgi verdiği konuşmasında;  toplumun temel taşı olan gençlerimizi yetiştiren, okul yıllarını yad etmek için uzakları yakın ederek bu karede yer alan değerli mezunlarımız hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Beşikdüzü Köy Enstitüsü, İlköğretmen Okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi… Kendisinden sonra gelen isimler değişse de o aynı kaldı hep. Doğduğu yerden aldı ismini. Verimsiz denen topraklarda yeşerdi ve tohumlar attı o toprağa. Nadide fidanlar yetişti o tohumlardan ve yetişmeye de devam ediyor hala. O fidanlar doğdukları toprağı unutmuyor, yeşerdikleri bu toprağa tohum bırakıyor onlar da. O fidanlar öyle bir ağacın tohumlarından yeşerdiler ki en verimsiz topraklarda bile yetişmeyi başardılar. İşte bu yüzdendir ki burası yalnızca bir okul değil. Burası, tek başına bir tarih… Burası dev bir aile… Burası, Beşikdüzü…Bugüne kadar derneğimizde görev yapan ve katkı sunan emekçi kardeşlerimize, dernek yönetimi ve mezunlarımız adına çok teşekkür ederiz. Geleneksel buluşma günlerimizin devam etmesi ve birlikteliğimizin artarak devam etmesi dileğiyle saygılar sunarım dedi.

“BU BULUŞMALARI GELENEKSEL HALE GETİRMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Mezunlar adına yapılan konuşmalarda 1958 mezunu Sebahat Kahyaoğlu, öğretmenin en büyük zenginliğinin öğrencileri olduğunu, Beşikdüzü’ne gelirken ağlayarak geldiklerini ve giderken daha çok ağladıklarını söyledi. Geçmişten günümüze okulumuz slaytının ardından anılarını anlatan mezunlardan 1965 mezunu Nermin Yazıcı, Samsundan buluşma günleri için geldiğini ve okulda öğrendiği şiirlerinden sunum yaptı. Fen Lisesi 2019 mezunlarından Hasan Fahri Öztürk, eğitimin ne olduğunu burada öğrendim dedi. BEŞDER yönetim kurulu üyesi Coşkun Demir, bu buluşmaları geleneksel hale getirmek için gayret ediyoruz. Özverili bir şekilde çalışıyoruz. Buluşmaların akademik ve sosyal boyutuyla hız kazanması gerektiğini ayrıca geçmişi ve bu günü yaşatmak, geleceğe ışık tutmak en büyük gayretimiz olacak dedi.

Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde görev yapacaklarını anılarıyla birlikte anlatan eski Tonya Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalyoncu, bu buluşmaların daha kalabalıkla yapılmasını diledi.

Konuşmaların ardından Mezunlardan Nermin Yazıcı önderliğinde birlikte öğretmen okulu marşı söylendikten sonra geleneksel pilav sunumunun ardından topluca okul müzesi gezildi. Gece müzik eğlence programı yapıldı. Uzaktan gelen mezunlar için okul yatakhanede misafir edilerek özlemle kavuşanların daha uzun zaman geçirmelerine imkân sağlandı.