Vakfıkebir

ŞİDDET BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü “Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddetle” mücadelede Beşikdüzü ilçesinde yaptığı faklı çalışmalarla bölgede iz bırakıyor.

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü “Kadına Yönelik Şiddetle” mücadelede Beşikdüzü ilçesinde faklı çalışmalarla bölgede iz bırakıyor. Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün farklı çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturmak adına Beşikdüzü ilçesinde daha çok ailelerin bulunduğu mekanlarda etkinlikler düzenliyor. Farklı etkinlikler düzenleyerek toplum bilincini artırmaya yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında Beşikdüzü Limanında bulunan Su Ürünleri Kooperatifi Lokalinde üzerlerinde anlamlı mesajların yazılı olduğu masa örtülerinin serilmesi etkinliği yaparak “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet” ile ilgili farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Ferhat Vardar, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcımız Cahit Erkut, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Vakfıkebir Nüfus Müdürü Gülizar Ocak, Vakfıkebir İş-Kur Hizmet Merkezi Müdürü Halime Bayraktar, Daire Amirleri, Sosyal Hizmet Merkezi personeli ve vatandaşlar katıldı.

 “TÜM KESİMLERİNİN ORTAK VE KARARLI MÜCADELESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral yaptığı açıklamada; “Günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan aile içi ve kadına yönelik şiddet; kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veya ıstırapla sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel bir ayrımcılık biçimi olarak ülkelerin öncelikli çözmesi gereken sorunlardandır. Kadına yönelik şiddet; kadınların onuruna, bedensel ve ruhsal bütünlüğüne ailelere, toplumlara ve gelecek nesillere ciddi anlamda zarar veren bir olgudur. Bu şuurla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi olarak kamu kurumlarındaki personele, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun tamına yönelik köylerde, halk eğitim kurslarında, okul veli toplantılarında ve kıraathanelerde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele de farkındalık kazandırmak amacıyla seminerler vermekte ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız. Ancak 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı’nı kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, sosyal tarafların, üniversitelerin, medyanın ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile akademisyenlerin katkı ve katılımları desteklenmesi gereken kurumlar arası bir süreçtir. Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesinin çok önemli olduğunu belirtti.

“ŞİDDET BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

Müdür Saral, “Bu minvalde toplumun farkındalık düzeyini artırmak amacıyla daha geniş kitlelere ulaşılması hedeflenmiştir. Yapılan bu çalışmalarla farklı bir bakış açısı kazandırılmak amaçlanmaktadır. Şiddet bir İNSANLIK suçudur. Kadına karşı şiddet İNSAN HAKLARI ihlalidir. Bizim kadim medeniyetimizde her zaman kadınlarımız ve çocuklarımızın hakları önemsenmiştir. Kadına Yönelik Şiddete hep birlikte “SIFIR DOLERANS” diyoruz.”

BİZLERE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, “bu kapsamda ki etkinlikler dâhilinde bugün; Beşikdüzü Limanında bulunan Su Ürünleri Kooperatifi Lokalinde Ali Bey’in yerinde masa örtülerinin serilmesi etkinliği yaparak; hizmet alanımızdaki Vakfıkebir, Tonya, Şalpazarı ve Çarşıbaşı İlçelerimizde de aynı çalışmalara bir plan dahilinde devam edilecektir. Çalışmalarımda bizlere destek olan başta Sayın Kaymakamımız Ferhat Vardar’a,  Belediye Başkanımız Cahit Erdem’e, İl Müdürüm Hüseyin Mollaoğlu’na, proje paydaşlarım Vakfıkebir İlçe Nüfus Müdürüm Gülüzar Ocak ve İŞ-KUR Hizmet Merkezi Müdürüm Halime Bayraktar’a, projeyi uygulamada bizlere destek olan Feyzoğlu İnşaat Turizm Ticaret Limitet Şirketi sahibi Ahmet Sevinç’e, KEBİR SÜT Ailesine, Hüseyin İskenderoğlu’na, Hakkı Birinci’ye, Beşikdüzü ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarına, Beşikdüzü ilçesindeki sivil toplum örgütü temsilcilerine ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ederim dedi.”