Vakfıkebir

TARIM SİGORTASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Vakfıkebir Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı Salonunda Üreticiler (TARSİM) Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi ve 2024 yılı uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TARSİM Bölge Müdürlüğü’nden Uzmanlar tarafından, çiftçilere tarım sigortalarının sistemi, mevzuatı, çalışma usulleri, bitkisel ürün sigortası, ilçe bazlı kuraklık verim sigortası, arıcılık (Arılı kovan) sigortası, büyükbaş hayvan hayat sigortası, küçükbaş hayvan hayat sigortası,  prim destekleri, sahada yaşanan problemlerin çözümü, bitkisel üretim ve hayvan hayat sigortaları konularında sunum eşliğinde üreticilere bilgiler verdi.

“ÜRETİCİLERİN EMEKLERİNİN BOŞA GİTMEMESİ İÇİN TARIM SİGORTASI ÇOK ÖNEMLİ”

Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin yaptığı açıklamada, “Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları halinde iklimsel değişiklikler ve doğal afetlerden kaynaklanan zararlarını en aza indirebilmelerinin mümkün olduğunu söyledi. Devlet Destekli Tarım Sigortalarının asıl amacının doğal afet ve hastalıkların, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları karşılayıp üreticiyi uzun vadede gelir istikrarına kavuşturmak ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak olduğunu belirterek, “üreticilerin emeklerinin boşa gitmemesi, üretimin sürdürülebilirliğinin en az risk ile devam ettirilebilmesi için tüm üreticilerin Tarım Sigortası yaptırması önem arz etmektedir” dedi.

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığının, Türkiye'nin tarım politikalarını yeniden şekillendirmek ve tarımsal üretimi daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla yürütülen Tarımsal Üretim Planlaması konusunda bilgilendirme yapıldı. Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce izin alınmasını zorunlu hale getirilmiştir. Üretim planlaması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacağı bilgisi verildi. Toplantı katılımcılar ile yapılan genel değerlendirme sonrası sona erdi.