Genel merkezi Trabzon’un Şalpazarı ilçe Merkezinde bulunan, kurucu başkanlığını Hasan Keskin’in yaptığı Fidanbaşı Tımara ve Sis Dağı Eğitim Derneği misafirlerini iftar yemeğinde ağırladı. Dernek Başkanı Hasan Keskin İlçede bulunan Mülki İdare Amirlerinin yanı sıra Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Araştırmacı Yazar Mustafa Durmuş ve LEGDER Başkanı Melek Çakır, İlçe Basını Yerel ve Ulusal Basın Mensuplarından Mustafa Özcan ve Turgay İkinci’dekatılımıyla İlçe Müftüsü Adem Orhan’ın iftar yemeği öncesinde okunan Kuran tilaveti ve duaların ardından topluca iftarlar açıldı.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLMEYE DEVAM EDİYOR VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

Trabzon Şalpazarı Tımara Sis Dağı Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin de yaptığı açıklamada  “Şalpazarı hastane yolu üzerindeki Dernek merkezinizin tüm sosyal faaliyetlerde öncelikli kadınlara, öğrencilere ve gençlere olmak üzere herkese açık olduğunu Fidanbaşı köyümüzün öğrencilerine, dezavantajlı gruplara, kadınlara ve tüm çevremizdeki köylerimizle birlikte tüm Şalpazarlılara hizmet etmeye devam edeceklerini, bu merkezin sadece bir dernek olarak anılmaması gerektiğini, burasının bir kütüphanesi ile oturma salonlarıyla, sosyal etkinliklerin yapılabileceği salonları ile beraber komple bir Kültür Merkezi şeklinde tasarlandığını ve Şalpazarı’na çok önemli katkılar vereceğini”  söyledi.

DERNEK KÜTÜPHANEMİZDE 5000 KİTAP BULUNUYOR

Başkan Hasan Keskin ayrıca, buranın kütüphanesinden faydalanacak Şalpazarı’nın gençliğinin zamanın değerlendirmesi bakımından çok önemli bir kurum olduğunu desteklerinden her zaman için devam edeceğini, belirtti. Oluşturduğumuz kütüphanemizde 5000 kitap ile öğrencilerimize bir birikim bilgi hazinesi oluşturduk.

Artık İlçemizin Bu Bölgesinin de Turizmden Faydalanması Gerekiyor; Başkan Hasan Keskin artık Şalpazarı ilçemizin gelişen değişen dünyamızdan turizmden pay alması ve faydalanması için bir takım çalışmalarımız olması gerekiyor. Benim de çocukluğum Okul yıllarım buralardan yürüme okula gidip gelmekle geçti onun için biz özümüzü unutmadık. O kadar çok tanıtılacak kültürümüz var ki İlçemizin belki biz göremeyebiliriz ancak bizim çocuklarımızın bunu görebilmeleri İlçenin tanıtılması için mücadelemizi sürdürmeliyiz dedi.

Araştırmacı Yazar Gazeteci Mustafa Durmuş Ağasar’ın Tanıtım İçin Albenisi Çok; Başkan Hasan  Keskin’in Tımara ve Sis Dağı Eğitim Derneği iftar yemeği programına katılım sağlayan Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şube ve Karadeniz bölge başkanlığının yanı sıra Boğaç han, Kanturalı Derneği ve Trabzon Yazarlar Derneği Genel başkanlığı görevini yürüten Mustafa Durmuş ise yaptığı konuşmada siz İlçenin içinde olduğunuzdan İlçenin tanıtımına ışık tutacak o kadar çok albenisi olan projeniz var ancak bunu görüp uygulayamıyorsunuz. Bunu uygularsanız o zaman Şalpazarı kabuğunu kırmış olacak onun içinde sivil toplum temsilcileriyle koordineli çalışma içinde olmalısınız dedi..

Ayrıca Maçka Dernekler federasyonu başkan vekili,  Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği gibi görevleri bulunan Araştırmacı Yazar Mustafa Durmuş görevlerine bir yenisini ekledi

 LEGDER Başkanı Melek Çakır’da Bazı Projeler Yapılır dedi; Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği (LEGDER) Başkanı Melek Çakır engelli bireylerin topluma emanet olduğunu vurgulayarak sevgi, dayanışma ve empatiyle engelsiz bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etmesi için var gücüyle çalıştığını ancak Şalpazarı’nda engelliler ve Şehit ve Gazi alilerinin yakınlarına bilgilendirmeler yapılarak kanunun verdiği haklardan yararlanmaları sağlanabilir dedi.

Çakır Hasan Başkan’a Katılıyorum; Dernek Başkanı Hasan Keskin haftada bir kurulan Pazar alışverişleri için ilçe merkezine inen aile büyüklerimiz, kızlarımız, annelerimiz akşama kadar köye gidecek aracın kalkması için dükkân önlerinde, fırın önlerinde beklediklerini gördüğümden böyle bir sosyal tesis yapma gereksinimi duyduk dedi. Sağ olsun dostlarımızda bizlere destek oldular. LEGDER Başkanı Melek Çakır’da iftar yemeği sonrasında söz alarak ben de aynen Hasan Başkanın söylemlerine katılıyorum eşim emniyet mensubu evlendik eşimin memleketi Üzümözükırcavu mevkiine geldik daha yeni gelinim. Çarşamba günü sabah oldu köyden İlçe merkezine inen araç ile beraber ilçeye indik. Eski belediye Binasının olduğu yere yakın bir fırın var pazardan alışverişimizi yaptık eşim kahvehaneye gitti ben ve akrabalarım da fırının önünde hasır iskemlenin üzerinde akşam eve gitme vakti olana kadar oturdum. Onun için şimdiki bayanlarımız için düşünülmüş çok güzel bir sosyal tesis dedi.

Başkan Keskin Tüm İlçe Halkını Açılışa Davet Etti; İlçemizin değeri Trabzon Valisi Aziz Yıldrımı’ın katılımıyla Fidanbaşı Tımara Sisdağı Derneği'nin açılışı 2 Nisan 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

2024 yılında Şalpazarı ilçe merkezinde kuruluşu gerçekleştirilen Fidanbaşı Tımara Sisdağı Eğitim Gençlik Doğa ve Turizm Derneği iki katlı olup içerisinde Kadın ve Gençlik merkezi, Kütüphane, Çay ocağı, Çok amaçlı salon, Çocuk oyun alanı, Bay Bayan lavoba ve Dernek ofisi'nin olduğu Dernek İlçede farkındalık yartıyor.

Haber; Mustafa ÖZCAN