İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması, Vakfıkebir ilçesi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Yapılan Yarışmaya Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ve Şube Müdürü Gökçen Atılgan’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

İsti̇klal Marşi'ni Güzel Okuma Yarişmasi Yapildi (3)İsti̇klal Marşi'ni Güzel Okuma Yarişmasi Yapildi (4)İsti̇klal Marşi'ni Güzel Okuma Yarişmasi Yapildi (2)

ANAHTAR PARTİ’NİN BEŞİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU ANAHTAR PARTİ’NİN BEŞİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU

“İSTİKLAL MARŞI’MIZI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR”

İlkokullar arasında dereceye giren öğrenciler:

1. Zeynep Sena Tütüncü (Kemaliye İlkokulu), 2. Belinay Türker (Cumhuriyet İlkokulu), 3. Sümeyye Kul (Yalıköy İlkokulu)

Ortaokullar arasında dereceye giren öğrenciler:

1. Berra Çilingir (Atatürk Ortaokulu), 2. Kübra Vural (Osman Tan Ortaokulu), 3. Elif Fırıncı (Yalıköy Ortaokulu)

Vakfıkebir İlçemizdeki yarışmada birinci olan öğrenciler, 12 Mart'ta Trabzon'da düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

“ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMAYI NASİP ETMESİN”

Yarışmanın sonunda Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın yaptığı açıklamada, “Anayurdu Orta Asya olan Türk Milletinin Büyük Komutan Alparslan’ın 1071 yılında Malazgirt ovasında Romen Diyojen komutasındaki Bizans ordusunu yenmesiyle birlikte Anadolu’nun kapısını Türklere açmış ve o tarihten sonra yaşamakta olduğumuz Anadolu toprakları Türklere Anavatan olmuştur. Beylikten devlet, devletten imparatorluk kurmuş bu millet, zorlu ve meşakkatli hayat sürerek vatan topraklarına sahip olmaya çalışmıştır. 1800’lü yılların son çeyreği ile 1900’lü yılların başlarından itibaren baş gösteren 1.dünya savaşı hazırlıkları ve yapılan savaşlar ne yazık ki ülkemizi derinden yaralamıştır. 1915 yılında Çanakkale’yi geçemeyen düşman kuvvetleri, daha sonra ki yıllarda ülkemizin bazı bölgelerini işgal etmişlerdir. Silahları elinden alınan ordumuz dağılmış. Milletimiz bitap düşmüştür. 1919 yılı 19 Mayısında Samsun’dan başlayarak Anadolu’nun bütün sathında Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesi 9 Eylül 1922 yılında son bulmuştur. Yurdumuzun işgal altında kurtuluş mücadelesi başlattığı yıllarda dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver’in başlatmış olduğu “İstiklal Marşı” yazımı için yarışmaya 724 şiir katılmıştır. Kazanan yarışmaya konan 500 TL. ödül için yarışmaya katılmayan Mehmet Akif Ersoy, Maarif Vekili (Milli Eğitim Bakanı) Hamdullah Suphi Tanrıöver’in ısrarı üzerine yarışmaya katılmıştır. O günün şartlarında cephede savaşan askerlerimize moral olarak “Kahraman Ordumuza” diye şiirine başlayan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri 12 Mart 1921 günü yapılan Gazi Mecliste (TBMM) milletvekillerinin coşkulu alkışları ile kabul edilmiştir. Şiiri ilk okuyan dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöever olmuştur.  Bu nedenle, okullarımızda her hafta başında ve sonunda coşku ile söylediğimiz “İstiklal Marş’ımız Mehmet Akif’in dediği gibi son olur. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin. Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğini bilemez. Geçmişimizi bileceğiz ki, geleceğe sağlam adımlarla basalım. Bu vesile ile yarışma için öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerine, seçici komisyona ve yarışmada görev alan herkese teşekkür ederek yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ediyorum dedi.”