25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, konuşmacı olarak Trabzon Üniversitesi Özel Hukuk Bölümü Başkanı Doç. Dr. Seda Gayretli Aydın, Vakfıkebir Cumhuriyet Savcısı Sibel Saraçoğlu ve İlçe Müftüsü Şükür Küçük’ün katılımı ile bir konferans düzenlendi. Konferans Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Aytemiz, Protokol üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş’ın katılımı ile Vakfıkebir Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlendi.

1 Kadina Yöneli̇k Şi̇ddete Karşi Uluslararasi Mücadele Günü Dolayisiyla Konferans Düzenlendi̇

“TOPLUMUN TEMELİ AİLE, AİLENİN TEMELİ KADINDIR”

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Müdür Saral; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle düzenlemiş olduğumuz konferansa hoş geldiniz. Hepinizi Saygı ve mehabetle selamlıyorum. Kıymetli Hazirun; Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Kadınlarımız her daim hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almış ve almaya devam edecektir. Kadınlarımız eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumluluklarla birçok başarıya imza atmış ve Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur. Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemeler tamamlanmış, bu düzenlemeler ile kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli adımlar atılmıştır. Şiddet olgusu çok farklı uygulama şekilleri ve boyutlarıyla tüm dünyada genel bir sorun alanı oluşturmaktadır. Günümüzde yaygın şekilde varlığını sürdüren şiddet pratiklerini ev içinde, kitle iletişim araçlarında, işyerlerinde, sokaklarda kısaca özel ve kamusal yaşamın her aşamasında farklı şekilleriyle gözlemlemek mümkündür.

“GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRABZON'DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRABZON'DA

Bireylerin deneyimlediği kültürel yapı, sosyalleşme biçimi ve aile yapısı gibi faktörler bireylerin şiddete eğilimli olmalarında veya şiddet davranışı sergilemelerinde etkili olmaktadır. Pek çok araştırma şiddet davranışının diğer aile üyelerinden öğrenildiğini göstermektedir. Buna göre saldırganlık kadar saldırgan olmama davranışı da öğrenilebilir bir davranış örüntüsüdür. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede köklü ve gerçekçi bir çözüm için çok taraflı mücadele zorunludur. Kalıp Yargıların ve tutumların ortadan kaldırılması, davranış biçimlerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda her birimizin sorumluluğu bulunmaktadır. GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TÜRKİYE diyor, Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum dedi.”