Haber, Sadık Aydın
TTSO İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Trabzon Darıca Yat Spor Kulübü Başkanı Yunus Emre İshak, Asbaşkanı Barış İshak ve Ensar İshak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Başkan Erkut Çelebi ile her iki organizasyonla ilgili iş birliği protokolü imzaladı.
Trabzon Darıca Yat Spor Kulübü Başkanı Yunus Emre İshak, etkinlikler kapsamında Trabzon’un ve bölgenin mavi ekonomi çerçevesinde uluslararası tanınırlığını artırmayı, mavi ekonomi çerçevesinde sürdürülebilir gelişimi teşvik etmeyi ve Karadeniz’i bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Her iki organizasyona da uluslararası önemli isimler katılacak. Gerek mart ayında düzenlemeyi planladığımız yat yarışları gerekse temmuz ayındaki zirve ile bölgeye büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bize büyük katkısı oluyor” ifadesini kullandı.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon ve bölgede denizle ilgili turizm faaliyetlerinin artırılması, mavi ekonomi kapsamında bölgenin turizm gelirinin yükselmesi ve konuyla ilgili girişimci sayısının artması için yapılacak organizasyonların önemli olduğunu ifade ederek, “Bu tür etkinliklerin sayısının ve niteliğinin artması bölgemize büyük güç kazandıracak, denizden daha fazla yararlanmamıza katkı sağlayacaktır” dedi.