Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginlikleri, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen “Trabzon Günleri” etkinliğiyle tanıtılıyor. Trabzon Oteller Birliği tarafından organize edilen ve Taşkent City Mall’da gerçekleştirilen etkinliğin açılış programına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Özbekistan Cumhuriyeti’nin Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu, Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte mehteran ve halk oyunları gösterileri büyük ilgi görürken, Başkan Genç de folklor ekibiyle birlikte horon oynayarak renkli görüntülere imza attı. Trabzon Günleri etkinliği kapsamında bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel değerleri Özbek halkına tanıtılıyor. Öte yandan Trabzon ile Buhara şehirleri arasında “kardeş şehir” protokolü için de cuma günü imza töreni düzenlenecek.
İKİ ÜLKEYE FAYDA SAĞLAYACAK
Özbekistan’ın kardeş ülke olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Özbekistan bizim kardeş ülkemizdir, dolayısıyla burada bulunmaktan ve Trabzon’umuzu tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda Buhara şehriyle kardeş şehir olma kararı aldık, inşallah cuma günü bu protokolü imzalayacağız. Taşkent’te düzenlenen bu güzel etkinlikte şehrimizin doğal güzelliklerini, kültürel mirasını ve tarihini tanıtmak için buradayız. Oteller Birliği’miz, mehteran takımımız ve folklor ekibimizle birlikte bu etkinliğe katkı sunduk. Kardeşliğimizi pekiştirmeyi ve iki ülke arasında karşılıklı fayda sağlayacak iş birliklerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
MAYIS AYINDA UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız ile Özbekistan Devlet Başkanı arasında gelişen güçlü irade, iki ülke arasındaki dostluğun en somut göstergesidir. Bölge olarak daha fazla iş birliğine ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Mayıs ayı itibarıyla Trabzon-Taşkent arasında doğrudan uçuşların başlayacak olması bu ilişkileri daha da ileri taşıyacak. Özbek kardeşlerimiz Trabzon’a gelecek, şehrimizi tanıyacak, yatırım yapacaklar. Biz de bu süreçte elimizden gelen desteği sunacağız. İnşallah bu etkinlik, hem kültürel bağlarımızı güçlendirecek hem de ekonomik iş birliklerine zemin hazırlayacak.”
ÖZBEKLERİ KARADENİZ’İN YEŞİLİ VE DENİZİYLE BULUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzon’u ve Doğu Karadeniz’i Özbekistan’da tanıtmayı amaçlıyoruz. Burada yatırımları, işleri olan iş insanlarımız var ve başarıları bizi mutlu ediyor. Birçok sektörde iş yapılacağına inanıyorum. Genç nüfus fazla ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek lazım. Trabzon’da Özbekleri çok sevdiği deniz ve yeşille buluşturmayı amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere diğer kurumlar da burada. Amacımız Doğu Karadeniz’i Trabzon’u insanlara tanıtıp buradaki potansiyeli değerlendirmek ve Türk iş insanlarının burada ticari ilişki kurmasını, yatırım yapmasını sağlamak. Özellikle turizm, sağlık turizmi ve inşaat sektörlerinde öncelikli iş birliği yapılacağına inanıyorum. TTSO olarak sayıları 12 bini aşan ve gıdadan inşaata, tekstilden madenciliğe kadar çok sayıda sektörde faaliyet gösteren üyelerimizi buraya getirip potansiyeli değerlendirmeleri için çalışacağız” diye konuştu. Etkinlik süresince ziyaretçilere Trabzon'u tanıtıcı materyaller ve Trabzonspor forması hediye edilecek. HABER MERKEZİ